Welkom bij Adobe GoLive 6
Contact

Home

Gitaar

Gitaar&dwarsfluit

Nieuws

Arrangementen

Links

Bestellen

    Inleiding


    Je wilt als gitarist in je solo’s een eigen sound ontwikkelen. Dit speelboek helpt je om bestaand improvisatiemateriaal op meerdere manieren toe te passen. De focus ligt op de pentatoniek, ofwel de vijftonige toonladder. Dit is de favoriete ladder bij het soleren in rock- en bluesmuziek. In dit boek verdiepen we het pentatonische materiaal en de toepassing ervan. Je ontdekt dat je met de bekende ladders ook andere sounds kunt creëren. Zo wordt het gemakkelijk om bijvoorbeeld een countrysolo te spelen of om te klinken als George Benson of John McLaughlin. Je leert bekende en minder bekende pentatonische ladders op een andere dan de standaardmanier gebruiken.
    De eerste drie hoofdstukken zijn geschikt voor de beginnende gitarist, hoofdstuk 4 en 5 voor de gevorderde gitarist en hoofdstuk 6 en 7 zijn voor de zeer gevorderde gitarist. De laatste hoofdstukken veronderstellen een gedegen theoretische voorkennis.

    Het materiaal is in eerste instantie bestemd voor gitaristen, maar het is zeker geschikt, en wellicht vernieuwend, voor alle instrumentalisten.

Verder