Contact

Home

Gitaar

Gitaar&dwarsfluit

Nieuws

Arrangementen

Links

Bestellen

Dino gaat op Reis is een hommage aan de Dino-fluit , een kleine houten dwarsfluit zonder kleppen. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Dino-fluit werd dit vrolijke kinderboekje uitgegeven
Recensie in het tijdschrift Fluit van het Nederlands Fluitgenootschap, 2005, no. 2. door Mia Dreese

Dino gaat op reis. Muziek voor twee fluiten.
Muziek van Will Derks, Frans van Geffen, Pip van Steen, tekeningen van Yvonne van Steen. Met cd. Mifasolo Muziekuitgeverij.
De Dinofluit, het octaaffluitje voor beginners, bestaat 10 jaar. Om dat te vier is dit schattig uitziende boekje uitgebracht. De 19 speelstukken zijn geschikt voor Dinofluit, fluit en blokfluit, en voor kinderen die minstens een half jaar spelen ( al denk ik dat dat alleen geldt voor de grootste enthousiastelingen). Er hoort een verhaal bij ( van Jaap van Geffen) dat op de site http:/www.Dinoflute.com te vinden is. Frans van Geffen, de bedenker van de Dinofluit, zou het leuk vinden als kinderen op school in groepsverband de muziek, het verhaal en de illustraties ( die mooi simpel zijn) beleven. Op de cd worden de stukken allereerst door de schrijvers gespeeld ( mooi, maar jammer van het vibrato), daarna kun je meespelen met de (wel heel erg zachte) gitaarbegeleiding. Een paar dingen die mischien nog wel verbeterd kunnen worden: de liedjes in het boekje hebben alleen het nummer van het voorspeeldeel, als je de begeleiding wilt gebruiken moet je steeds voorin zoeken welk nummer de begeleiding heeft ( bijvoorbeeld: liedje 1 heeft als losse begeleiding no. 20). De tekst op de site moet voor ieder afzonderlijk liedje worden geopend in Acrobat Reader. Het venster is echter wel wat klein, zodat je nooit de hele tekst groot genoeg op het scherm krijgt. Dat wordt dus uitdraaien. Maar de muziek is zonder meer leuk en sluit goed aan bij de doelgroep. Frans, gefeliciteerd.
Verder